taktilne površine i protuklizna rješenja ATT STOP

Proizvodnja taktilnih elemenata, projektiranje i ugradnja taktilnih površina i staza za orijentaciju slijepim i slabovidnim osobama. Protuklizna rješenja za sve klizave podloge

Trenutno pregledavate stranicu: U Zagrebu nedavno otvoren ured za odštete..

GLAS SLAVONIJE 12.8.2007

U ZAGREBU NEDAVNO OTVOREN URED ZA ODŠTETE KOJI SE BAVI I NAJBIZARNIJIM ZAHTJEVIMA ZA NAKNADU ŠTETE

Poskliznuće u trgovini donosi tisuće kuna

ZAGREB – Bili ste ozlijeđeni i želite odštetu – reklama je koja se odnedavno kočoperi s pročelja zgrade u Derenčinovoj ulici, a postavila ju je grupa slovenskih poduzetnika koji su prvi u Zagrebu otvorili ured za odštete koji će vas rado zastupati ako ste, primjerice, pali na skliskom hodniku trgovačkog centra. Agenciju kakvu smo donedavno mogli vidjeti samo u američkim odvjetničkim serijama, gdje unesrećenom nakon prometne nezgode prilaze pravni zastupnici i nude svoje usluge, pokrenuo je Gregor Volk, Slovenac koji slikovito tvrdi da svaki pad djeteta s ljuljačke u školskom dvorištu, makar se radilo i o bezazlenoj ogrebotini, može donijeti desetke tisuća kuna naknade.

- Nedavno smo za klijenta imali mladića koji je kao suvozač lakše stradao u prometnoj nesreći, a kako je bio pod utjecajem alkohola, kao i vozač, smatrao je da nema apsolutno nikakve osnove za odštetu. Ipak, kako imamo tim pravnika i liječnika, nadmudrujemo se s osiguravajućim kućama, one nastoje platiti što manje, a mi štitimo klijenta. U većini slučajeva izlazimo kao pobjednici. Pijani suvozač koji je lakše istegnuo vrat dobio je 45 tisuća kuna odštete – priča direktor Volk. Iako u uredu za odštete priznaju da ne rade “za kikiriki", klijent nije dužan uplatiti ni kune za uslugu koja nije rezultirala isplatom odštete, a proviziju uzimaju jedino u slučaju pozitivnog ishoda.

- To je dio poslovnog rizika. Čudno je što u Hrvatskoj nema više ovakvih agencija, SAD ih ima na tisuće, i kod nas u Sloveniji ih je dosta, dok smo kod vas pioniri ovog posla. Mnogi se oštećenici uplaše visokih odvjetničkih tarifa pa dolaze k nama – objašnjava Volk, iako se i mnogi odvjetnički uredi koji namirišu dobar slučaj bez oklijevanja dogovaraju za rad na proviziju. U uredu za odštete rado će se, kažu, pravno sporiti i s gradskim poglavarstvom ako im klijent na poledici padne na pločnik. 

- Odštete u takvim slučajevima mogu biti zbilja visoke. Ako plaćate komunalne naknadu, a za to ne dobijete sigurne gradske ulice, jasno je da za to netko mora odriješiti kesu – zaključuju lovci na odštete.

Autor: Branimir ZEKIĆ